Exclusief voor abonnees

Agenten piepen door gordijn en zien asbak op toog café Den Hoorn: 800 euro boete!: “Als het café gesloten is, haal ik de asbakken uit de rookkamer om die af te wassen. Dan kan het zijn dat een asbak even op de toog staat”

Cafébazin Bernadette heeft er genoeg van en vertrekt

Bernadette Claeys achter de tap van café Den Hoorn in Zomergem.
Joeri Seymortier Bernadette Claeys achter de tap van café Den Hoorn in Zomergem.
Bernadette Claeys vertrekt uit café Den Hoorn in de Gentweg in Zomergem. Na het moeilijke jaar door de wegenwerken in haar straat, krijgt ze nu een rookboete van 800 euro. Helemaal onterecht, zegt ze zelf. “De agenten zijn niet eens binnen geweest. Ze piepten door het gordijn en zagen een asbak op de toog staan. Er werd niet eens gerookt”, zucht Bernadette.

Bernadette Claeys is al drie jaar de vriendelijke waardin van café Den Hoorn, op de baan tussen Ursel en Zomergem. Het moeilijke jaar van de wegenwerken heeft ze overleefd, maar nu krijgt ze ook een fikse rookboete in de bus. Dat is voor haar de druppel die de emmer doet overlopen. Het café staat over te nemen.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  In verleden reeds 2maal gepakt! Zegd genoeg over de ganse zaak toch!

 • marleen boone

  en dan beweren ze dat ze met te weinig politie zijn om inbrekers te betrappen maar voor de burgers te pesten en geld af te troggelen zijn ze met volk genoeg

 • Frank Joos

  Beste Bernadette, je hoeft GEEN ENKELE verantwoording af te leggen over die asbak als je zaak gesloten is. Dien eerder zelf klacht in wegens schending van uw privacie. Zij hebben met een gesloten zaak geen ENKELE bevoegdheid om daar in of rond iets op te merken.

 • freddy tormans

  veel mensen moeen is gaan beseffen dat,:hoe meer men de mensen, "rond hun oren slaat" met hun gezwets over democratie,hoemeer dat het hier op een dictatuur begint te trekken

 • francois verbelen

  indien ze zo blijven verder doen gaan daar ongelukken van komen de mensen blijven dit niet pikken