18-jarige bromfietser buiten levensgevaar nadat hij twee keer door auto wordt gegrepen

Op deze plaats werd de bromfietser aangereden.
Google Streetview Op deze plaats werd de bromfietser aangereden.
In het Oost-Vlaamse Lievegem is een jonge bromfietser van 18 vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een dubbele aanrijding. Bij het oversteken van een weg werd hij gegrepen door een auto, waarna ook een andere auto hem raakte. “Hij wordt nog steeds verzorgd op intensieve zorgen maar is buiten levensgevaar”, zegt Julie Van Den Heede van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem.

Een bromfietser van 18 jaar uit Destelbergen die vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakte bij een verkeersongeval in Lievegem, is buiten levensgevaar. De jongeman werd op het kruispunt van de Durmstraat en Vaart Links in Zomergem aangereden door twee wagens. 

Het ongeval gebeurde vrijdagavond omstreeks 20 uur. Een 18-jarige bromfietser uit Destelbergen reed er het kruispunt vanuit Vaart Links over. Een 32-jarige bestuurster merkte de bromfietser niet op en het kwam tot een aanrijding. Op dat moment kwam er eveneens een ander voertuig vanuit de tegenovergestelde richting die het ongeval niet kon ontwijken waardoor de bromfietser nogmaals werd aangereden. 

“De jongen werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ St-Lucas in Gent. Ondertussen is hij buiten levensgevaar”, zegt Julie Van Den Heede. “Ook de beide autobestuursters van 32 en 29 jaar oud raakten bij het ongeval lichtgewond”, klinkt het. Een verkeersdeskundige van het Parket Oost-Vlaanderen kwam ter plaatse. Alles wijst erop dat geen van beide bestuurders de bromfiets kon ontwijken.