SPAnKRACHT zet in op betaalbaar wonen en nieuw voetbalstadion

Met deze tien kandidaten trekt SPAnKRACHT naar de kiezer.
Thomas Vandewalle Met deze tien kandidaten trekt SPAnKRACHT naar de kiezer.
SPAnKRACHT, de lijst met daarop leden van sp.a Lierde en onafhankelijken, heeft haar verkiezingsprogramma bekend gemaakt. De ploeg wil vooral inzetten op betaalbaar wonen, meer inspraak voor de burger en een groen voetbalstadion.

"De verkiezingen beloven bijzonder boeiend en spannend te worden, want de situatie is drastisch veranderd”, weet lijsttrekker Bert Wastyn. De verwachting is namelijk dat er een einde komt aan de coalitie tussen CD&V en Open Vld. “Onze open lijst biedt een diversiteit aan politieke en filosofische overtuigingen." De ploeg vindt dat er dringend werk moet werken gemaakt van bijkomende sociale woningen in Lierde en wil dat elk voorstel dat aan de gemeenteraad voorgelegd wordt, voorzien is van een armoedetoets. “Dit is een checklist die ingevuld wordt en zichtbaar maakt wat de gevolgen zijn van de voorgelegde beslissingen ten aanzien van de kwetsbare Lierdenaar.” Wastyn wil ook meer inspraak voor de burgers. “Dit door het organiseren van dorpsraden en het oprichten van nieuwe adviesraden." De partij heeft ook aandacht voor de rust in de dorpskernen. “Het sluipverkeer moet er geweerd worden en de snelheid verlaagd naar 30 km/uur. Op die manier stimuleren we ook verplaatsingen met de fiets of te voet." Verder wil SPAnKRACHT de korte keten sterk uitbouwen. “Zo kan voeding tegen een eerlijke prijs en via de kortste weg van bij de boer in de keuken van de Lierdenaar terechtkomen.” Tot slot is men ook voorstander van een nieuw gezamenlijk sportstadion voor de twee Lierdese voetbalploegen. “Als we er dan toch zoveel geld voor uittrekken, pleiten we wel voor een duurzaam exemplaar, inclusief zonnepanelen en warmtepomp."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.