Politie vindt speed op achterbank wagen en cannabis bij huiszoeking: man uit Lede en Rus uit Denderleeuw aangehouden

Op de achterbank van de wagen vond de politie 350 gram speed.
Druglijn.be Op de achterbank van de wagen vond de politie 350 gram speed.
Bij een verkeerscontrole zondag trof de politie Geraardsbergen/Lierde 350 gram speed aan op de achterbank van een wagen.  Twee inzittenden, een man uit Lede en een Rus uit Denderleeuw, werden prompt aangehouden.

De verkeerscontrole vond zondag plaats ter hoogte van het station langs de Steenweg (N8) in Lierde. Een verdachte wagen werd door agenten van de verkeersdienst naar het verkeersdispositief geleid. Bij de controle van het voertuig en de twee inzittenden werd een flinke hoeveelheid drugs gevonden. In een rugzak op de achterbank vond de politie 350 gram speed, goed voor een straatwaarde van 3.500 euro.

“Bij een latere huiszoeking werd tevens cannabis en een grote som cash geld gevonden. De aangetroffen verdovende middelen en het cash geld, net zoals de gsm-toestellen van de verdachten en hun voertuig werden op vraag van het parket in beslag genomen. De verdachten, een 41-jarige man met de Russische nationaliteit uit Denderleeuw en een 52-jarige man met de Belgische nationaliteit uit Lede, werden gearresteerd. Deze laatste werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde en onder aanhoudingsmandaat geplaatst", laat Caroline Jonckers, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen, weten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.