Politie klist motorrijder met 24 (!) verboden wapens op zak

De politie trof maar liefst 24 verboden wapens aan bij de motorrijder.
Frank Eeckhout De politie trof maar liefst 24 verboden wapens aan bij de motorrijder.
Langs de N8 in Lierde heeft politie Geraardsbergen/Lierde een motorrijder geklist die een heel wapenarsenaal op zak had.

Een motorfiets die naderde uit de richting van Brakel maakte rechtsomkeer zodra die de verkeerspolitie naderde. Een motard van de verkeerspolitie zetten meteen de achtervolging in en kon de man even verderop aan de kant zetten. Bij controle trof de politie een aantal verboden wapens aan. De 32-jarige motorrijder droeg een dolk op zijn lichaam en in zijn rugzak vonden de agenten 13 boksbeugels, 6 dolken en 4 springmessen. De verdachte, een man uit Brakel, is gekend bij de politie. Hij werd door het parket Oost-Vlaanderen gedagvaard in snelrecht en moet zich op 28 februari verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Remi Wilmots

  Robert van garderen ook al zijn ze vrij verkrijgbaar elk mes met springmechanisme . Elk mes groter dan je handpalm (open) en elk mes dat je kan vastzetten en alle dolken zijn altijd verboden net als vlindermessen die hier raar maar waar niet bij liggen

 • Robert Van Garderen

  Alleen de boksbeugels en de twee messen met beugel zijn verboden. Maakt 13 verboden wapens. De rest is vrij verkrijgbaar.

 • Gerard Braeckmans

  Dat zijn geen messen maar dolken en een dolk is een verboden wapen.

 • louis pippers

  Heel mooie wapens zeker voor een verzamelaar niet om met rond te rijden

 • wim CLAES

  grappig maar de grootste zijn niet verboden. alleen de boksijzers/boksijzers met mes!