Overal grote schermen voor Rode Duivels

Jasper De Boeck organiseert vanavond een voetbalhappening op de parking van het Frunpark in Bevere.
Foto Ronny De Coster Jasper De Boeck organiseert vanavond een voetbalhappening op de parking van het Frunpark in Bevere.
Op tal van plaatsen in de regio is de EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels tegen Wales vanavond te volgen op groot of minder groot scherm. "We maken er een echt voetbalfeest van", nemen de verschillende organisatoren zich voor.

Helemaal nieuw in het circuit van grote schermen bij grote gebeurtenissen is het initiatief van Jasper De Boeck. Hij baat in het Frunpark in de Oudenaardse deelgemeente Bevere sinds enkele maanden Get Movin' uit, een centrum voor sport en begeleiding. "Wij willen dat er nog wat meer leven komt in dit commerciële centrum", zegt Jasper. Hij wil de match aangrijpen om na het sluitingsuur van de winkels nog volk naar het Frunpark te lokken. "Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren, maar ik zie dit als het begin van een hele reeks. Ook van uitzendingen van grote wielerwedstrijden kunnen hier leuke evenementen maken", gelooft Jasper. Vanavond laat hij niet alleen een 16 vierkante meter groot scherm aanrukken, maar er komen op de parking van het winkelcentrum ook tapinstallaties en een hamburgerkraam.


Ook in het café Ysebaert aan de Zuidlaan in Munkzwalm, dat door de Belgische Voetbalbond officieel erkend is als supporterslokaal, verwachten ze vanavond enkele honderden fans van de Rode Duivels. "Slechts een vijftal leden van onze supportersclub slaagden erin om tickets te bemachtigen voor de match in Wales", vertelt cafébaas Jurgen Ysebaert. "Ik verwacht dan ook dat het café hier snel zal vol lopen." De match zal te volgen zijn op groot scherm en twee televisieschermen. Pintjes worden verkocht aan 1 euro. "Een meevaller dus, want het belooft dorstig weer te worden", knipoogt Jurgen. "We roepen iedereen ook op om in de Belgische driekleur af te zakken. Zelf zullen we ook wat gadgets en t-shirts uitdelen om voor de nodige sfeer en ambiance te zorgen. Wie zin heeft in een feestje, is hier dus aan het juiste adres", maakt de Munkzwalmse cafébaas zich sterk.

Nog meer cafés

In café 't Buitenland in de Molenstraat in Gavere zenden ze de match uit op groot scherm. Ook in Jeugdhuis Nuitgang in Kruishoutem al de match op groot scherm te volgen zijn. In Ronse kunnen voetbalfans onder meer in de cafés Road House en Harmonie aan de Markt terecht.


In Maarkedal is het café op het Etikhoveplein de plaats van afspraak en ook in café De Zon in Kwaremont zitten de voetballiefhebbers aan het scherm gekluisterd.