Opnieuw meer buitenlanders op Ronde voor wielertoeristen

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is met 16.000 inschrijvingen volledig volzet. Op zaterdag 1 april zullen opnieuw meer buitenlanders dan Belgen deelnemen aan het grootste fietsevenement van het land.


Net als de profs starten degenen die de langste afstanden van 237 en 200 km rijden dit jaar vanuit Antwerpen. De populairste afstand blijft echter de 141km: ruim 7.550 deelnemers kiezen voor de trip die vanuit Oudenaarde quasi onmiddellijk de heuvelzone in duikt. Zoals steeds kan de finalelus maar één keer gereden worden, maar voor het overige leunt het parcours van de diverse afstanden heel nauw aan bij dat van de profs. Bijna alle hellingen van 's zondags worden ook op zaterdag beklommen en hetzelfde geldt voor de kasseistroken.


Net als vorig jaar staan er meer buitenlanders dan Belgen aan de start: 8.236 tegenover 7.764. In totaal nemen maar liefst 56 nationaliteiten deel aan het evenement. "En dat is goed nieuws voor het toerisme langsheen het parcours", stelt Christophe Impens van organisator Golazo Sports. "De meeste deelnemers brengen vrienden en familie mee en blijven soms tot en met Parijs-Roubaix in ons land. We schatten dat er 25.000 mensen blijven logeren in de regio voor 3 nachten. De combinatie tussen het parcours zelf voelen en daags nadien supporteren voor de profrenners is immers uniek." (TVR)