Nu al zeker: regio kleurt tricolore

RODE DUIVELS OP WK 2018 OVERAL TE ZIEN OP GROTE SCHERMEN

Duivels-gekte in Oudenaarde tijdens het EK voetbal vorig jaar. Volgend jaar is het weer van dat.
Foto Ronny De Coster Duivels-gekte in Oudenaarde tijdens het EK voetbal vorig jaar. Volgend jaar is het weer van dat.
De Rode Duivels hebben de kwalificatie voor het WK voetbal binnen en dat wil zeggen dat organisatoren in de hele Vlaamse Ardennen al plannen maken om in juni volgend jaar de wedstrijden op groot scherm te laten zien. Negen maanden voor de aftrap staat vast, dat straten en pleinen in onze regio tricolore zullen kleuren.

4 OUDENAARDE: "Natuurlijk gaan we na de vorige succesvolle edities van voetbal op groot scherm ook nu weer meedoen", zegt Peter Decordier, die voordien samen met voetbalclub KSV Oudenaarde de parking van de evenementenhal De Qubus als locatie koos. "Het is nog helemaal niet zeker of we op die plaats blijven. Alleszins willen we het concept deze keer veranderen. Het is de bedoeling dat we een soort voetbaldorp uitbouwen, waar de bezoekers niet alleen van voetbal op groot scherm kunnen genieten, maar waar er ook allerlei randanimatie is. Hoe we dat precies gaan uitbouwen, moeten we nog bekijken. Maar we hebben nog tijd en verzekeren dat het een feest wordt", belooft Decordier.


4 BRAKEL: De horeca van Brakel, die zich verenigd heeft in 'Brakel Leeft', plaatste al grote schermen op de Markt tijdens het WK in 2014 en het EK vorig jaar en is van plan om volgend jaar hetzelfde te doen. "We hebben er al over bijeen gezeten en het feest gaat zeker door", verzekert medeorganisator Tom De Geyter.


4 RONSE: "Wij zullen waarschijnlijk net als de vorige jaren drie grote schermen plaatsen op de drie belangrijkste pleinen: aan het station, het Guissetplein en de Kleine Markt. Een concrete invulling hebben we nog niet", zegt communicatieschepen Ignace Michaux (CD&V).


4 LIERDE: De Lierdenaren kunnen zo goed als zeker weer terecht in het ontmoetingscentruim De Lier, waar de matchen op groot scherm worden uitgezonden. "We hebben dat tijdens het vorige WK en EK ook gedaan en de sfeer was telkens fantastisch", zegt burgmeester Jurgen Soetens (CD&V). Tussendoor en na de match zal er bij muziek kunnen nagekaart worden


4 ZWALM: Café Ysebaert op de Zuidlaan in Munkzwalm werd drie jaar geleden door de Belgische Voetbalbond officieel erkend als supporterslokaal van de Rode Duivels. "Het spreekt dan ook voor zich dat we hier tijdens het WK weer een feestje bouwen", vertelt uitbater Jurgen Ysebaert. "De voetbalmatchen van ons nationaal elftal worden steeds op een groot scherm uitgezonden, maar voor het WK steken we nog een tandje bij. Zo zullen we bij mooi weer een groot scherm plaatsen op de parking van het voormalige OCMW-gebouw, recht tegenover ons café. Bij slecht weer kunnen we terecht in het café en in de aanpalende zaal Thetalia, waar we toch ook zo'n 300 voetbalfans kunnen ontvangen.