Nieuwe gemeenteraad onder grote belangstelling geïnstalleerd

De nieuwe gemeenteraad in Lierde.
Frank Eeckhout De nieuwe gemeenteraad in Lierde.
In Lierde werd de nieuwe gemeenteraad onder grote belangstelling geïnstalleerd. Melissa Dooms (Open Vld) mocht de zitting nog openen, maar moest vanaf het vierde agendapunt plaats ruimen voor Steven Vekeman (3de Partij), die voortaan de gemeenteraad voorzit.

Het college van burgemeester en schepenen bestaat uit Jurgen Soetens die burgemeester blijft, schepenen Erna Antoine, Katelijne Scheirlinckx en André Eeman met als toegevoegde schepen en tevens ook voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, Antoine Van De Maele. André Eeman, die al sinds 1976 onafgebroken in de gemeenteraad zit, houdt het na vijf jaar bekeken en geeft dan de fakkel door aan Jordy De Borre. Zij stonden allemaal op de lijst van VoorLierde, dat 11 van 17 zetels behaalde bij de verkiezingen in oktober.

Klimaat en veiligheid worden twee van de speerpunten. En ook de autonomie van Lierde staat in deze legislatuur op het spel.

Burgemeester Jurgen Soetens met zijn schepenen en gemeenteraadsvoorzitter.
Frank Eeckhout Burgemeester Jurgen Soetens met zijn schepenen en gemeenteraadsvoorzitter.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.