Minderjarige rijdt met tractor naar school

Zaak uitgesteld naar herfstvakantie

De jongeman moet zich nu ook zelf gaan verantwoorden in de politierechtbank.
Ronny De Coster De jongeman moet zich nu ook zelf gaan verantwoorden in de politierechtbank.
S. D. uit Lierde stond terecht in de politierechtbank van Oudenaarde nadat hij op 17-jarige leeftijd achter het stuur van de tractor werd betrapt, zonder over een rijbewijs te beschikken. De jongeman was op dat moment onderweg naar school. Agenten stelden ook vast dat het voertuig niet verzekerd, ingeschreven, noch gekeurd was.

“De tweedehandstractor was pas aangekocht. Mijn cliënt wou er mee naar de afdeling carrosserie van zijn school rijden om er daar met medeleerlingen aan te sleutelen”, schetste zijn advocaat de omstandigheden in de rechtbank. 

De jongeman was zelf niet aanwezig, aangezien hij les had. Gelet op de jonge leeftijd van de beklaagde en de zware boetes die hem boven het hoofd hangen, wou de politierechter hem zelf zien. Daarom stelde ze de zaak uit naar de herfstvakantie.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Van der Poorten

  In Lierde niks anders te doen ?

 • Carol Vander Cruyssen

  Jongens, jongens, advocaten kunnen toch lullen...

 • André Van Laethem

  Wat indien hij een ongeval had en het was uw wagen ? Geen verzekering geen rijbewijs. Dan ben je weg voor een hele lange slag om aan je geld te raken

 • Gaston FOUBERT

  Niet verzekerd, niet ingeschreven, niet gekeurd, zonder rijbewijs … er zijn toch andere manieren om dat voertuig naar de school te rijden. Hoe is die trouwens bij hem thuis geraakt na aankoop?

 • Bob(Robert) Bruyland

  Vanaf zestien mag je met een landbouwvoertuig rijden , Als hij een veld had aan de school is dat geen overtreding, Boerderij>veld>boerderij.