Inwoners kiezen mee naam voor nieuw ontmoetingscentrum

Het buurthuis is bijna klaar.
Foto Ronny De Coster Het buurthuis is bijna klaar.
De gemeente Lierde is op zoek naar een naam voor het ontmoetingscentrum dat momenteel wordt opgetrokken op de hoek van de Kruisstraat en de Kerkstraat in Deftinge. De winnende inzending wordt beloond.

Jeugdvereniging Jokido vond jarenlang onderdak in een chalet, maar die ging volledig tegen de vlakte. In de plaats verrijst momenteel een nieuwbouw. "Dat Jokido een volledig vernieuwd onderkomen in de mooie nieuwbouw krijgt, is intussen geweten.


Het gebouw zal echter ook twee polyvalente zalen hebben, een keuken en een vergaderzaal waar verenigingen en particulieren gebruik kunnen van maken", vertelt burgemeester Jurgen Soetens (CD&V). "Het terrein buiten zal eveneens heringericht worden tot een veilige, kindvriendelijke openbare speelruimte. Omdat dit nieuwe gebouw zo beeldbepalend wordt in het centrum van Deftinge en ook omdat we er niet weinig fier op zijn, vinden we dat het nieuwe gebouw ook een naam mag krijgen.


Wie een idee heeft, mag een mailtje sturen naar info@lierde.be. Een deskundige jury zal nadien een keuze maken uit de hopelijk vele mooie suggesties. De winnaar verdient eeuwige roem in Lierde en vanzelfsprekend een mooi cadeau bij de opening."


Het einde van de werken is intussen in zicht. De opening is voorzien begin juli. (TVR)