Danszaal op schoolzolder eind dit jaar klaar

Directeur David Barbé en schepen Antoine Van de Maele.
Frank Eeckhout Directeur David Barbé en schepen Antoine Van de Maele.
De werken aan de nieuwe danszaal op de zolder van VBS De Kei in Lierde zijn maandag gestart. Eind dit jaar moeten de werken klaar zijn. VBS De Klei stelt zijn zolder gratis ter beschikking van de gemeente.

Lierde was al enige tijd op zoek naar accommodatie voor de dansverenigingen in de gemeente. Daarom werd samen met basisschool De Kei een voorstel ingediend om de zolder van de school om te bouwen tot danszaal. De Vlaamse regering wil schoolsportinfrastructuur buiten de schooluren openstellen en kent de gemeente daarom een subsidie van 170.000 euro toe.  De gemeente legt daar nog eens ruim 100.000 euro bij. De nieuwe danszaal heeft een oppervlakte van 215 vierkante meter, krijgt spiegelwanden, dansbarres en de nodige audiofaciliteiten en een zwevende parketvloer. De restruimte wordt ingericht als opbergruimte voor de school. “Love to Dance en Dance Experience, die samen bijna 500 leden tellen waarvan de overgrote meerderheid uit Lierde, reageren enthousiast en gaven de nodige feedback over de inrichting van de zaal”, zegt sportschepen Antoine Van de Maele (VoorLierde). 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.