Bpost springt in de bres en plaatst geldautomaat

Melissa Dooms haalt haar slag thuis: er komt opnieuw een geldautomaat in Lierde.
Frank Eeckhout Melissa Dooms haalt haar slag thuis: er komt opnieuw een geldautomaat in Lierde.
Bpost gaat een geldautomaat plaatsen in Lierde. Het overheidsbedrijf heeft daarvoor een procedure opgestart. Dat is goed nieuws voor de Lierdenaren want sinds eind mei moesten zij uitwijken naar buurgemeenten om geld uit de muur te halen.

In Lierde zijn het voorbije jaar drie geldautomaten uit het straatbeeld verdwenen, waardoor inwoners moesten uitwijken naar buurgemeenten om geld uit de muur te halen. Daarom plaatste oppositiepartij Open Vld het weghalen van de geldautomaten voor de zomervakantie nog op de agenda van de gemeenteraad. De liberalen maanden het gemeentebestuur aan om werk te maken van een geldautomaat in het gemeentehuis of op de gemeentelijke site in de Nieuwstraat. Open Vld nam zelf ook initiatief en achterhaalde dat Bpost hierin een sleutelrol kan spelen.

“In hun beheerscontract met de Federale Overheid staat dat Bpost een geldautomaat dient te garanderen indien de financiële instellingen in de gemeente dit niet meer aanreiken”, zegt fractieleidster Melissa Dooms. “Bpost heeft ons nu bevestigd dat ze de plaatsing van een geldautomaat, in gunstige omstandigheden, voorzien in 2020. Deze planning zal worden aangehouden indien er geen obstakels komen opdraven die voor vertraging kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vergunningsaanvragen of klachten. De procedure is gestart en het onderzoek loopt. De Lierdenaren kunnen alvast uitkijken naar een nieuwe geldautomaat in de buurt", besluit Dooms hoopvol.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.