10.000 euro voor ondersteuning lokale handelaars

Schepen André Eeman is blij met de 10.000 euro van de provincie.
Frank Eeckhout Schepen André Eeman is blij met de 10.000 euro van de provincie.
Lierde krijgt van de provincie Oost-Vlaanderen 10.000 euro om de lokale handelaars in de kijker te zetten. “We gaan het geld gebruiken voor de aanmaak van een handelsgids en de organisatie van een handelsbeurs", zegt schepen van Lokale Economie André Eeman.

Vijftien lokale besturen en elf detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen ontvangen van de provincie Oost-Vlaanderen een projectsubsidie om de lokale detailhandel en horeca te ondersteunen. Deze financiële hulp is een springplank om een project ter ondersteuning van de lokale detailhandel uit te voeren. Detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen kunnen met de subsidie inspelen op fundamentele veranderingen en de promotie van de lokale detailhandel. Ook Lierde diende een dossier in en krijgt nu 10.000 euro voor de uitwerking van dat dossier.

“We hebben in eerste instantie een oplijsting gemaakt van onze detailhandel per sector. De volgende stap is een startevent waarop al onze handelaars welkom zijn. Daarna willen we een handelsgids maken en een handelsbeurs organiseren waarop onze lokale handelaars zichzelf kunnen promoten”, zegt schepen André Eeman.