“Te laat geremd door alcohol”: bestuurster veroorzaakt kop-staartbotsing

Illustratiebeeld - De bestuurster uit Geraardsbergen had te veel gedronken toen ze tegen haar voorliggers botste.
Istock Illustratiebeeld - De bestuurster uit Geraardsbergen had te veel gedronken toen ze tegen haar voorliggers botste.
Een bestuurster uit Geraardsbergen heeft zich in de politierechtbank moeten verantwoorden voor een kop-staartbotsing in Lierde. De 35-jarige vrouw had te veel gedronken en slaagde er niet in op tijd te remmen ter hoogte van de verkeerslichten. 

Op 5 mei 2018 veroorzaakte C.D. een kop-staartbotsing op een kruispunt. De combinatie van een pijnlijke knie en te veel alcohol in het bloed bleek de oorzaak. “Ik was wel nog in staat om te remmen, maar ik was te traag. De alcohol zal daar wel iets mee te maken hebben gehad”, gaf de vrouw toe in de politierechtbank. Ze ging ondertussen in therapie voor haar alcoholgebruik. De politierechter legt haar naast de onmiddellijke intrekking van vijftien dagen nu een bijkomend rijverbod op van twee weken en een effectieve boete van 1.400 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.