Zondag eerste Sint-Gummarusprocessie sinds erkenning als erfgoed

Een archiefbeeld van de Sint-Gummarusprocessie.
legreve Een archiefbeeld van de Sint-Gummarusprocessie.
Nu zondag trekt de jaarlijkse Sint-Gummarusprocessie weer door de Lierse centrumstraten. Afgelopen zomer werd de processie nog opgenomen in de Vlaamse Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Na een eucharistieviering in de Sint-Gummaruskerk (om 10 uur) wordt een 800 kilogram zwaar schrijn met relieken van de heilige Gummarus rondgedragen door een deel van de binnenstad. Drie ploegen van zestien leden van de Gilde der Kasdragers nemen het schrijn om beurten op hun schouders. In de processie worden verder ook historische vaandels en beelden meegedragen.

De devote optocht gaat over volgend parcours: Kardinaal Mercierplein, Rechtestraat, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat, Grote Markt, Vismarkt, Aragonstraat, Mosdijk, De Heyderstraat, Sint-Gummarusstraat, Heilige Geeststraat, Kardinaal Mercierplein. Tijdens de processie zal het verkeer even hinder kunnen ondervinden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.