Exclusief voor abonnees

Zes weken geleden begon Nils gratis te koken voor Liers ziekenhuis, intussen bedeelt Feed the Nurses wekelijks 15.000 maaltijden in heel Vlaanderen

Chef-kok Nils Proost van restaurant Petit Cuistot stond aan de basis van Feed the Nurses. Deze organisatie bereidt wekelijks zowat 15.000 maaltijden voor mensen uit de zorgsector.
Benoit De Freine Chef-kok Nils Proost van restaurant Petit Cuistot stond aan de basis van Feed the Nurses. Deze organisatie bereidt wekelijks zowat 15.000 maaltijden voor mensen uit de zorgsector.
Als er een Oscar zou bestaan in de categorie ‘Meest geslaagde coronasolidariteitsactie’, dan zou Lierenaar Nils Proost zeker genomineerd zijn. Zes weken geleden begon de man achter restaurant Petit Cuistot een potje te koken voor het personeel van het plaatselijke Heilig-Hartziekenhuis en later sprongen bijna vijftig collega’s mee op de kar. “Inmiddels verdeelt Feed the Nurses wekelijks 15.000 gratis maaltijden in zorginstellingen over heel Vlaanderen”, glundert Nils.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peggy tourny

  @jozef Vermeulen , ik ook maar toch super blij dat onze collegas dan toch al verwend worden he , ook al vergeten ze de prive praktijken (ik werk heel de week alleen in prive praktijk bij gynocoloog ) en heb ook nog niets ondervonden van solidariteit voor zorg buiten ziekenhuizen en rusthuizen . maar vind het toch super lief !

 • Mark Smeyers

  En straks mag hij dit ineens niet meer, want het is het is geen essentiële verplaatsing, net zoals die vrouw met haar dessertjes, ze kreeg eerst nog felicitaties van de politie ... dezelfde politie die haar dan verbood om de potjes rond te brengen ... en dan staan ze stom dat mensen uiteindelijk niemand meer helpen.

 • Jens Van Campenhout

  Ik wil ook mn centen. Dan kan ik kiezen waar ik later mijn geld uitgeef. Ik kies de goedkoopste.

 • Luc Janssens

  Grandioos!! Prachtig initiatief. Doet goed dat zij onze helden voeden.

 • Filip Claessen

  Toppers! Als dank gaan we bij u eens op restaurant komen! Ik hoop van harte dat jullie met zijn allen snel terug open zullen gaan. Fantastische inzet en zeer bewonderenswaardig!