Wind doet slagboom afbreken: hinder voor treinverkeer inmiddels achter de rug

De stormwind beschadigde maandagochtend een slagboom aan de spoorwegovergang Lispersteenweg, waardoor het treinverkeer een tijdlang verstoord was.
RV De stormwind beschadigde maandagochtend een slagboom aan de spoorwegovergang Lispersteenweg, waardoor het treinverkeer een tijdlang verstoord was.
Omwille van een afgebroken slagboom aan de Lispersteenweg konden er maandagochtend een tijdje geen treinen rijden in Lier. Sinds 10 uur is de situatie weer normaal.

Door de stormwind kreeg een slagboom aan de Lispersteenweg omstreeks 9 uur een knak en vervolgens raakte hij de elektrische bovenleiding aan het spoor. Als gevolg van dit incident lag het treinverkeer in Lier een tijdje stil. Automobilisten, fietsers en voetgangers die van de wijk Lisp naar het stadscentrum wilden (of omgekeerd), moesten dan weer tijdelijk een andere route zoeken.

Technici van Infrabel konden het euvel herstellen.
Klaas De Scheirder Technici van Infrabel konden het euvel herstellen.

Technici van spoorwegbeheerder Infrabel losten eerst het probleem aan de bovenleiding op, waardoor de treinen vanaf 9.40 opnieuw konden bollen. Aan de Lispersteenweg konden de treinen aanvankelijk wel slechts stapvoets passeren, aangezien de herstelling van de slagboom zelf nog moest gebeuren. Sinds 10 uur is ook die klus geklaard en zijn de problemen volledig van de baan.