Werkstraf voor twintiger na diefstal met geweld in supermarkt

MECHELEN - Een toga in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
David Legreve MECHELEN - Een toga in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.

Rechter Suzy Vanhoonacker heeft een 22-jarige man uit Geel een werkstraf opgelegd van honderd uur. De twintiger stond terecht voor een diefstal met geweld in een Lierse supermarkt. De man werd toen op heterdaad betrapt maar sloeg op de vlucht. De diefstal werd niet betwist. “Alleen pleegde hij de diefstal omdat hij geen geld had. Hij had een inkomen van 800 euro en had na de huur nog maar 300 euro over om te overleven”, klonk het bij zijn raadsman. De verdediging vroeg dus om een tweede kans. Die kreeg hij ook uiteindelijk. De twintiger moet de werkstraf wel binnen het jaar uitvoeren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wesley Kenis

    En 100 uur voor geweldpleging noemt die rechter dan een straf...wat houd zijn straf dan in? Gras afrijden. 100 uur DWANGARBEID zou pas een straf zijn oor zo een stuk uitschot. Zijn "inkomen zal niet groeien dus het volgende feit is al in de maak. En werken zal hij al niet doen voor die 800 per maand....