Werken aan kasseien in zes straten

Er starten morgen wegenwerken in het centrum van Lier. Het instrooien van kasseien gebeurt aan de Kapucijnenvest, de Begijnhofstraat, op het Zimmerplein, op de Sint-Jansbrug, de Florent Van Cauwenberghstraat en de Eikelstraat.

"Instrooien is een werk dat voor een aantal straten jaarlijks dient te gebeuren. Om die reden voorzien we ook deze werken. Hier en daar moeten de kasseien ook herlegd worden. In de meeste gevallen gaat dit om losliggende kasseien, veroorzaakt door grote voertuigen met achteraan twee assen, zoals bussen en afvalwagens", zegt schepen Bert Wollants (N-VA).


Vanaf morgen wordt van 9 tot 12 uur de Kapucijnenvest afgesloten. Tussen 13 en 16 maart is er geen verkeer mogelijk in de Begijnhofstraat. Donderdag 2 maart van 9 tot 12 uur wordt het Zimmerplein en de Sint-Jansbrug afgesloten. Vrijdag 3 maart is er geen verkeer mogelijk tussen 9 en 12 uur in de Florent Van Cauwenberghstraat. Van 13 tot 16 uur wordt de Eikelstraat afgesloten. Er worden omleidingen voorzien. Wie met de bus naar het centrum van Lier komt, kijkt best even voor zijn route op www.delijn.be. Meer info via de dienst Mobiliteit op het Paradeplein 2, via verkeer@lier.be of via 03/ 800.03.83. (WAE)