Vzw Sint-Pieter bouwt elf studio's voor andersvaliden

Jitsuhro Yamada (midden), voorzitter van de internationale Lions Club bezocht de studio's van Sint-Pieter.
Foto Legreve Jitsuhro Yamada (midden), voorzitter van de internationale Lions Club bezocht de studio's van Sint-Pieter.
De sociale vzw Sint-Pieter zal tegen juni in Lier elf studio's voor andersvaliden hebben afgewerkt. "We krijgen voor de verbouwing van zes van die studio's 80.000 euro van de internationale Lions Club", zegt voorzitter Peter Van Es.

De elf studio's aan de Irislaan 31 en de Tulpenlaan 5 in Lier kregen gisteren hoog bezoek over de vloer. De Japanner Jitsuhro Yamada, de internationale voorzitter van de Lions, kwam de werkzaamheden bewonderen.


Peter Van Es benadrukt dat de giften van Lions een groot verschil maken. De overheid concentreert zich namelijk op de begeleiding, maar besteedt geen geld meer aan de huisvesting. "Lions-lid Dirk Nyssen, die intussen overleden is, bedacht het project in 2007. Hij wilde jonge andersvaliden in Lier zelfstandig laten wonen en de begeleiding toevertrouwen aan een sociale vzw. De jongeren beschikken er over hun eigen studio met keukentje en badkamer. Het stimuleert hun zelfstandigheid en eigenwaarde en biedt hen perspectief op een zinvol leven. Voor de ouders is het uitermate belangrijk te weten dat er voor hun kinderen een opvang is, ook als zij er niet meer zijn om voor hun kinderen te zorgen.


De opvolging van de jongeren zal tot juni in handen zijn van de vzw De Lier en wordt daarna overgenomen door de vzw Pegode.


Eddy Sanders, voorzitter van Lions Lier is bijzonder fier dat hij de internationale president in Lier mag verwelkomen. "Vzw Sint-Pieter verdient die steun. Lions Lier Twee Neten en Lions Zuiderkempen hebben ons ook nog flink gesteund door ook nog eens 80.000 euro te schenken", reageert Sanders nog. (WAE)