Vrouw belde 50 keer politie door te zware medicatie

De openbaar aanklager heeft gisteren een celstraf gevorderd van negen maanden en een geldboete van 600 euro met probatie-uitstel tegen Erwine B. (59). De vrouw uit Lier stond terecht omdat ze in nog geen maand minstens vijftig keer naar de politie heeft gebeld.

"De beklaagde belde onterecht, en dat terwijl de politie zelfs aangedrongen heeft om enkel te bellen indien het écht belangrijk was", zei de aanklager op zitting.


Alles begon op 22 december, toen de vrouw onder invloed was van alcohol en zware medicatie, waaronder morfine. Ze belde een vijftien keer op een dag en toen de politie niet reageerde, belde ze zelfs onnodig het noodnummer.


Op kerstavond begon de vrouw opnieuw te telefoneren: dertien keer. Later zou ze nog in totaal achttien keer de politie bellen. Onder meer omdat een buurman zijn fiets tegen haar gevel had geplaatst. "Mevrouw veroorzaakte met haar telefoontjes heel wat overlast", besloot de aanklager.


De vrouw ontkende niet dat ze zoveel keren had gebeld, haar raadsvrouw Liesbeth De Vleesschouwer kwam de feiten kaderen. "Ze kreeg te zware medicatie destijds. Inmiddels heeft ze een nieuwe huisarts en betere pillen. Ook haar alcoholprobleem heeft ze aangepakt", zei meester De Vleesschouwer. Zij kwam aan de rechter de opschorting vragen. Of B. die ook krijgt, weten we op 4 december (TVDZM)