Voetbalcomplex Hoge Velden komt weer stapje dichterbij

De stad Lier wil een braakliggend terrein aan de Hoge Velden omvormen tot een (jeugd)sportcomplex met zeven voetbalvelden.
Marc Aerts De stad Lier wil een braakliggend terrein aan de Hoge Velden omvormen tot een (jeugd)sportcomplex met zeven voetbalvelden.

De omvorming van de site Hoge Velden tot een stedelijk complex voor (jeugd)sport is weer een stapje dichterbij gekomen. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) keurde zopas een onteigeningsmachtiging goed. De stad Lier krijgt zo het licht op groen om enkele nu nog ontbrekende stukken grond te verwerven.

Het dossier Hoge Velden gaat al heel wat jaren mee. De stad Lier wil op een stuk grond langsheen de ring een sportcomplex realiseren met onder andere plaats voor zeven voetbalvelden, kleedkamers en een cafetaria. Voetbalclubs Lierse Kempenzonen en Lyra-Lierse hebben nood aan die extra ruimte om hun jeugdploegen in optimale omstandigheden te laten trainen en spelen.

Tot op vandaag is het echter een struikelblok dat de stad niet over alle gronden beschikt die nodig zijn om het sportcomplex te realiseren. Momenteel bezit Lier ongeveer tachtig procent van de site. In het werkingsbudget voor 2019 voorzag het stadsbestuur een som van 565 671 euro om de overige twintig procent in te lijven.

Omdat de huidige eigenaars van die twintig procent niet meteen geneigd lijken om te verkopen, besliste men om een onteigeningsprocedure op te starten. Die procedure wordt nu dus ook officieel geruggensteund door de Vlaams overheid. De stad Lier hoopt dat de onteigening nog in de loop van dit jaar gefinaliseerd kan worden. Men maakt zich sterk dat er tegen het einde van deze legislatuur effectief gevoetbald zal kunnen worden aan de Hoge Velden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.