Vlaamse feest start van acht muziekavonden

Lier viert vandaag al de Vlaamse feestdag met animatie en optredens. Hierna volgen nog zeven donderdagavonden met muziek op de Grote Markt.

Vandaag begint de viering van de Vlaamse feestdag om 14 uur met Kinderdisco Fiekes, een ballonnenclown, animatie en attracties voor kinderen. Na de toespraken van burgemeester Frank Boogaerts en gastspreker Frans Crols plant de organisatie Lier Centraal muzikale optredens. Frimout start het voorprogramma en daarna zorgen Jelle Cleymans, Della Bosiers, Barbara Dex en Lucas Van Den Eynde voor de sfeer.


Na de vervroegde Guldensporenviering is het nog zeven donderdagavonden vanaf 19 uur feest op de Grote Markt. De toegang is gratis. Het programma ziet er veelbelovend uit. 13 juli: Salsa & Latino. 20 juli: schlageravond met Sam Gooris, Sergio en Luc Steeno. Dj en presentator Kurt Frederickx draait en praat alles aan mekaar. 27 juli: Pop & Rock met De Guy Swinnen Band. 3 augustus: coverband Uncle Phil. 10 augustus: Sing along met Domino. 17 augustus: Vlaamse pop en folk met Katastroof. 24 augustus: Lier on Stage met lokaal talent. Lier Centraal sluit af met een portie stevige rock van XZENT.


Elke week zijn er bijzondere veiligheidsmaatregelen die rekening houden met de terreurdreiging niveau 3. (WAE)