Vijf gewonden nadat dronken autobestuurder tegen twee auto’s botst

David Legreve
Op de Lispersteenweg is donderdagmiddag een bestuurder tegen twee auto’s gebotst. Daarbij vielen in totaal vijf gewonden. De chauffeur (59) die het ongeval veroorzaakte bleek dronken te zijn.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur. “Een chauffeur botste tegen een wagen. Die raakte voornamelijk aan de zijkant beschadigd”, vertelt politiewoordvoerder Magalie Derboven. “Daarna botste de man ook nog frontaal tegen een tweede voertuig. Ook dat voertuig raakte zwaar beschadigd.” 

In de twee aangereden voertuigen zaten in totaal vier personen. Zij raakten lichtgewond en gingen zelf naar het ziekenhuis ter controle en voor verdere verzorging. 

De 59-jarige bestuurder van het voertuig dat het ongeval veroorzaakte, raakte ook gewond. Hij was niet in levensgevaar maar werd wel door de ambulance overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. “De man was zichtbaar dronken. In het ziekenhuis werd hij onderworpen aan een bloedtest”, besluit politiewoordvoerder Derboven. Zijn rijbewijs wordt wellicht ingetrokken. Hierna zal hij het mogen gaan uitleggen aan de politierechter. 

Alle drie voertuigen moesten worden getakeld. Het ongeval veroorzaakte vanmiddag behoorlijk wat chaos op de Lispersteenweg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.