Verongelukte motorrijder pas 's ochtends ontdekt

De motorrijder werd pas 's ochtends ontdekt. Een takelwagen moest de motor komen ophalen.
Foto TVDZM De motorrijder werd pas 's ochtends ontdekt. Een takelwagen moest de motor komen ophalen.
Een 28-jarige motorrijder uit Lier is gisteren omgekomen bij een verkeersongeval in Mechelen. De motorrijder werd 's ochtends ontdekt, maar verongelukte mogelijk al 's nachts.

Het ongeval vond plaats in de Baroniestraat ter hoogte van de scherpe bocht aan de Thiebroekvaart. Het was een toevallige voorbijganger die de motorrijder rond 8.30 uur vond. "Een kennis van mij kwam langs om mijn aanhangwagen te komen halen. Hij zag het achterlicht van de motor brandden en is gestopt", klinkt het bij een buurtbewoner. De motorrijder lag in een gracht achter de vangrail. Zijn motor lag enkele meters verder.

Controle over stuur

Na de ontdekking werden de hulpdiensten erbij gehaald. Een MUG-team en ambulance probeerde de man nog te reanimeren, maar konden uiteindelijk enkel nog vaststellen dat de man ter plaatse was bezweken aan zijn verwondingen.


De lokale politie Mechelen-Willebroek bracht vervolgens het parket op de hoogte. "Het labo en een verkeersdeskundige is ter plaatse gestuurd om het ongeval te onderzoeken", zegt Peter Peereboom van het parket. "Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat er geen sporen zijn van overdreven snelheid en er geen sporen zijn van een andere partij. Wellicht is de bestuurder controle over zijn stuur verloren in de bocht van de rijbaan", aldus Peter Peereboom.

Luide knal 's nachts

Nog volgens de politie en het parket gebeurde het ongeval mogelijks al in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag. Rond 2.30 uur 's nachts hoorde een buurtbewoner al een luide knal.


(TVDZM)