Verkeersongeval legt pijnpunt over proefopstelling op Antwerpsesteenweg al meteen bloot: “Drie gewonden nadat auto op betonblok knalt”

Er werden inmiddels knipperlichten geplaatst om de betonblokken beter zichtbaar te maken.
Marc Aerts Er werden inmiddels knipperlichten geplaatst om de betonblokken beter zichtbaar te maken.
Op de Antwerpsesteenweg is zondagavond een auto tegen een betonblok geknald. Die werden er twee weken geleden geplaatst door het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de baan veiliger te maken. Met het ongeval van gisteravond werd al meteen één van de pijnpunten blootgelegd. Bevoegd schepen Bert Wollants (N-VA) wil nu zo snel mogelijk samenzitten met het AWV.

Het ongeval gebeurde gisteravond omstreeks 20.45 uur. “Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Drie personen zaten in een voertuig. Ze raakten gewond”, bevestigt politiewoordvoerder Magalie Derboven. Een van de inzittenden liep zelfs een beenbreuk op.

De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. In afwachting van de herstellingen en de takelwerken, regelde de politie er het verkeer. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog verder onderzocht maar mogelijk ligt de slechte zichtbaarheid van de betonblokken aan de basis van het ongeval.

Knipperlichten

De slechte zichtbaarheid was ook meteen één van de pijnpunten die Liers schepen van mobiliteit Wollants maandag in onze krant aankaartte. “Ikzelf was ook al tot die vaststelling gekomen”, zei Wollants. “Ik heb het gewest hier enkele dagen al attent op gemaakt.”

De schepen vroeg aan het AWV om knipperlichten te hangen en liet intussen ook weten de betonblokken zullen worden wit geschilderd. Verder zullen er ook reflectoren worden geplaatst. De Lierse wilt tot slot nog ook snel gaan samenzitten met het AWV: “Want het is duidelijk dat er iets aan de proefopstelling moet gebeuren.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Van Hoof Peter

  Dit was ooit een vlotte verbindingsweg..nu op spitsmomenten stilstaan en stapvoets rijden(veel Co2 uitstoot!!).daarbij plaatst men gevaarlijke obstakels met verlegging van de rijas(risco op ongevallen)..zet alles terug als daarvoor en iedereen terug tevreden.zorg alleen aan het betrokken kruispunt met colruyt dat er een verkeerslicht komt.

 • Udo Jansens

  De heren van hbet AWW achter hun bureau die geen greintje werkelijkheidszin hebben tekenen en plaatsen maar. Nog nooit is daar iets deftigs van gekomen. Wanneer gaat men eens luisteren naar het volk die meestal betere oplossingen hebben. Die Wolands die kwaakt ook alleen maar. Ik heb hier eerder al een goede oplossing vooropgesteld, maar die zal net zoals alle andere niet gelezen worden door diegene die ze zou moeten lezen!

 • Pascal Claeyé

  Dit stond er aan te komen . Marginaal gevaarlijk . Totaal niet zichtbaar !

 • Robin Van Hoof

  Idd, dit mag afgebroken worden. Alsook de lichten aan tunnel station terug te zetten zoals vroeger. Nu is het niet alleen langer wachten, maar in mijn ogen ook gevaarlijker.