Verdachte in drugsdossier spoelt drugs door
tijdens huiszoeking

Tim Van der Zeypen
De politie in Lier heeft drie twintigers opgepakt. Het drietal wordt verdacht van het verhandelen van drugs. Bij de huiszoeking kon een van de verdachten een hoeveelheid drugs doorspoelen.

De drie werden vorige week donderdag al opgepakt. “We konden toen tussenkomen bij een drugsdeal”, klinkt het bij de lokale politiezone van Lier. “Alledrie werden opgepakt.” Het gaat om drie mannen van 21, 22 en 27 jaar oud. Ze zijn allen afkomstig uit Lier. “Na de arrestatie volgden er huiszoekingen bij de verdachten”, gaat de politie verder. “Een van de verdachten kon het grootste deel van de drugs doorspoelen. We konden er wel een geldsom van zo’n 10.000 euro in beslag nemen.”

Organisatie

Naast de drugs trof de politie ook nog enkele verkoopsattributen aan. Ook deze werden in beslag genomen. Naar verluidt zou een van de verdachten bekend zijn bij het gerecht. Hij pleegde in het verleden al gelijkaardige feiten. Nog volgens volgens de politie gaat het om een duidelijk organisatie. “Waar iedereen een andere functie innam”, aldus de politie. “Zo was een iemand verantwoordelijk voor het verkopen van de drugs, de andere zou de drugs stockeren. De derde tot slot fungeerde als nevendealer en chauffeur.”

Inmiddels werden de drie al voor de onderzoeksrechter in Mechelen gebracht. Ze werden allen in verdenking gesteld. “Twee van hen kregen een enkelband, de andere werd na zijn voorleiding naar de gevangenis gebracht”, besluit de politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.