Veertiger aangehouden voor drugshandel

MECHELEN - De onderzoeksrechter in Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De onderzoeksrechter in Mechelen.
Een 44-jarige man uit Heist-op-den-Berg is aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Hij wordt verdacht van drugshandel. De veertiger werd opgepakt nadat een tiener uit Lier de coronamaatregelen niet naleefde én in het bezit was van drugs.

Het was de politie van Lier die vorige week maandag een jongeman (19) opmerkte en controleerde in het kader van de coronarichtlijnen. Bij die controle werd 27 gram cannabis aangetroffen. De politie startte een onderzoek op en ging op zoek naar de verkoper van die drugs. Dit leidde hen uiteindelijk naar Heist-op-den-Berg.

De politie voerde eerst een huiszoeking uit bij een twintigjarige jongeman. “Hier werd een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen”, zegt Magalie Derboven van de politiezone Lier. “Net zoals twee gram goud en een geldsom van zo’n 500 euro.” Verder onderzoek bracht echter een tweede woning in Heist-op-den-Berg in beeld. Ook hier vond een huiszoeking plaats.

Cannabis en hasj

Tijdens die huiszoeking werd er opnieuw drug gevonden. Het ging om 582 gram cannabis, 275 gram hasj en 1 gram cocaïne. Verder namen de speurders ook nog 2.000 euro in beslag alsook enkele verboden wapens. Zowel de moeder, vader (44) en stiefzoon (18) werden meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor. Na verhoor mocht de moeder beschikken, de anderen werden ter beschikking gesteld van het parket.

Zowel de 44-jarige vader als de achttienjarige werden uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Na verhoor werd enkel de vader aangehouden en opgesloten in de gevangenis. De raadkamer verlengde inmiddels die aanhouding al met één maand. De zoon werd vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek wordt inmiddels verder gezet