Vanderpoorten: "Dringend investeren in monumenten"

Marleen Vanderpoorten en lokaal voorzitter Tom Vanhoutte.
Marc Aerts Marleen Vanderpoorten en lokaal voorzitter Tom Vanhoutte.
Open Vld presenteerde gisterenavond in restaurant Het Moment op de Grote Markt haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. "Het eerherstel van onze Lierse monumenten is een topprioriteit", zegt OCMW-voorzitter en schepen Marleen Vanderpoorten, die opnieuw burgemeester van Lier wil worden.

"Wij willen onze Lierse parels koesteren en daarom moeten we dringend weer investeren. De kosten stapelen zich op. In het budget van de stad voor 2018 hebben we een bedrag ingeschreven, zodat de Erfgoedkluis een vooronderzoek kan doen naar de mogelijkheden van bestemming. Het Vleeshuis, de voormalige stadsadministratie 't Schaeckbert, het Timmermans Opsomermuseum en het Heilige Geestgebouw komen in aanmerking. Verkoop is niet noodzakelijk", legt Vanderpoorten uit.


Verder zoeken tal van verenigingen en het volwassenonderwijs al jaren naar een geschikt onderkomen. Het Centrum voor Basiseducatie (CBE) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) geven vandaag onder andere les in de Kluis en in het Schaeckbert. De dag dat die gebouwen verlaten moeten worden, moeten ze meteen kunnen overstappen naar andere leslokalen. De dwarsvleugel van het Zwartzustersklooster is uitermate geschikt daarvoor. Ook wordt het subsidiedossier voor de renovatie van de straten in het begijnhof moet dringend worden ingediend", besluit Vanderpoorten. (WAE)