Vanaf eind dit jaar proefopstelling met keerlussen op Antwerpsesteenweg

Dit kaartje toont welke ingrepen er staan te gebeuren op de N10.
AWV Dit kaartje toont welke ingrepen er staan te gebeuren op de N10.
Vanaf maandag 18 november gaat het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe proefopstelling installeren op de Antwerpsesteenweg (N10) in Lier. Tussen de Lierse ring en de Duwijckstraat wil AWV onder andere een systeem met keerlussen uitproberen.

AWV en de stad Lier hebben nagedacht over hoe ze de verkeersveiligheid op het bewuste stuk Antwerpsesteenweg kunnen verhogen. Eind vorig jaar was er al sprake van de invoering van zogenaamde keerlussen. Nu wordt dat plan ook effectief uitgevoerd. Voorlopig gaat het om een proefopstelling, die na een half jaar zal worden geëvalueerd.

Concreet wordt onder andere de ‘ongevalgevoelige’ doorsteek van de N10 nabij de Guido Gezellelaan en de Colruyt-vestiging afgesloten. Daarnaast moet het autoverkeer in die zone voortaan over één rijstrook en komt er een nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Die oversteek schuift trouwens wat op richting de ring.

Verder worden de doorsteken aan Plaslaar en bedrijvencentrum Duwijck ingericht als keerlussen. Aan Plaslaar kan je keren in de richting van Boechout, aan Duwijck in de richting van Lier centrum. Ook aan Plaslaar wordt de oversteekplaats voor zwakke weggebruikers verlegd en aangepast.

De werken aan de proefopstelling zullen naar schatting twee tot drie weken in beslag nemen. Het verkeer kan in die periode lichte hinder ondervinden. Na een half jaar evalueren AWV, de stad Lier en de lokale politie de situatie. Indien er een positief rapport komt, kunnen de aanpassingen een definitief karakter krijgen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Vervliet

    Levensgevaarlijk met de bromfiets op de antwerpsesteenweg

  • Joris De Crom

    Joris De Crom, Het proberen waard er is ook al lang een probleem als je van de winkels aan beide zijden, van de parking af komt om veilig in te voegen. Misschien nog wat aan passingen maar ik geloof er in

  • Woody Spritzer

    Eindelijk wordt de oversteek vd Antwerpsesteenweg dichtgemaakt. Dat werd tijd, er gebeurden reeds vele ongevallen.