Van Hool mag twintig waterstofbussen leveren voor Nederlandse vervoersmaatschappij

CEO Filip Van Hool (hier op een archieffoto): “Door deze bestelling bevestigen we onze positie van leidinggevend waterstofbussenproducent op de Europese markt.”
Legreve CEO Filip Van Hool (hier op een archieffoto): “Door deze bestelling bevestigen we onze positie van leidinggevend waterstofbussenproducent op de Europese markt.”

Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt heeft vlak voor de zomervakantie van het bedrijf nog een belangrijk buitenlands contract binnen gehaald. Vervoersmaatschappij Qbuzz – die actief is in het noorden van Nederland – bestelde twintig waterstofbussen bij Van Hool.

Van Hool is al sinds 2005 bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van bussen die worden aangedreven door waterstof. Waterstofbussen zijn duurzamer dan traditionele dieselvoertuigen en komen steeds meer in trek. Tot nu toe rolden er bij Van Hool al 131 waterstofbussen van de band en binnen afzienbare tijd zal de kaap van de 150 dus worden gerond.

“De bestelling uit Noord-Nederland is onze tweede grootste order op het vlak van waterstofbussen”, vertelt een tevreden CEO Filip Van Hool. “Begin vorig jaar werd ons ook al gevraagd om veertig waterstofbussen te leveren voor de Duitse vervoersregio Keulen-Wuppertal. Met de bestelling vanuit Nederland bevestigen we onze positie van leidinggevend producent op de Europese markt. Dit contract vormt opnieuw een mooie referentie voor ons bedrijf.” Tegen december 2020 zouden alle bussen voor Qbuzz klaar moeten zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.