Twee vriendinnen openen 'Brood en Bloemen'

Uitbaatsters Ine Van Coillie en Nathalie Smolders in hun nieuwe zaak 'Brood en Bloemen'.
Foto David Legreve Uitbaatsters Ine Van Coillie en Nathalie Smolders in hun nieuwe zaak 'Brood en Bloemen'.
Vriendinnen Nathalie Smolders en Ine Van Coillie hebben hun nieuwe zaak 'Brood en Bloemen' aan de Kolveniersvest 26 in hartje Lier geopend.

Het pand aan de Kolveniersvest was vroeger onder andere een fotostudio en kinderwinkel. Nu kan je genieten van een kop koffie met een knapperig stukje brood met oude kaas of van zelf gemaakte limonade op basis van basilicum-limoen tussen de bloemen en planten. Op de houten planken aan de muren prijken leuke hebbedingetjes, allemaal ambachtelijk, authentiek en ecologisch. Je kan er een boek lezen of een babbeltje slaan.


"We hebben dit hier in twee maanden opgericht en zijn wel fier op het resultaat. Onze toog is zelf gemaakt. Het bovenblad werd belegd met zwarte steentjes. We hebben vier houten tafels met stoeltjes en een bank. Die zaten de eerste twee dagen vol. Ze staan hier aan te schuiven voor onze meeneembroodjes en gerechtjes. Dit hadden we niet verwacht", vertellen Nathalie en Ine, die veel aandacht hebben voor gezonde voeding en met respect voor de natuur. "We bieden een uitgebreide sappenkaart en seizoensgebonden gerechten. Onze stijl is eenvoudig, puur en tijdloos."

Boeketten

Elk ochtend binden Nathalie en Ine seizoensgebonden boeketten. "We kiezen onze bloemen met zorg. Bovendien maken we ook bloemstukjes op bestelling of je kan iemand verrassen met een bloemenabonnement. Voor 50 euro per maand krijg je elke week verse bloemen." Interesse? Mailen naar info@broodenbloemen.com. De zaak is open van dinsdag tot zaterdag van 8 tot 18 uur. Info: 03/284.56.62.


(WAE)