Twee verdachten van inbraken gevat in wijk Zevenbergen

De politie van Lier kon donderdagavond twee mogelijke inbrekers inrekenen.
David Legreve De politie van Lier kon donderdagavond twee mogelijke inbrekers inrekenen.

De lokale politie van Lier arresteerde donderdagavond in de wijk Zevenbergen twee personen die in de buurt op dievenpad waren. Het is momenteel niet duidelijk of het duo ook kan worden gelinkt aan de reeks inbraken die vorig weekend gebeurde in de Lierse deelgemeente Koningshooikt.

Donderdag, omstreeks 17.30 uur, merkten leden van het buurtinformatienetwerk (BIN) Zevenbergen enkele verdachte mannen op die rond trokken met een rugzak en zich verdacht gedroegen. De politie werd verwittigd en die kwam met enkele patrouilles en een helikopter ter plaatse om de omgeving uit te kammen.

Na een klopjacht van een uurtje werden in totaal drie personen ingerekend. Bij twee van de drie waren er concrete aanwijzingen dat ze effectief inbraakplannen hadden. Eén van hen gaf dit tijdens het verhoor ook toe. De derde persoon, die apart van de twee anderen werd opgepakt, leek uiteindelijk geen misdadige intenties te hebben.

De twee overgebleven verdachten werden ondertussen ter beschikking gesteld van het Mechelse parket. De onderzoeksrechter besliste inmiddels om het duo verder aan te houden. Het gaat om een 28-jarige en een 27-jarige man. Beiden hebben de Albanese nationaliteit.

Vorig weekend werd Koningshooikt al opgeschrikt door een inbrekersbende. Toen stelde de politie op een twintigtal plaatsen in het dorp woninginbraken of pogingen tot inbraak vast. Het is voorlopig niet duidelijk of de verdachten die aan Zevenbergen werden geklist ook iets te maken hebben met de feiten in Koningshooikt. Dat wordt nu verder onderzocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.