Tractor kantelt na uitwijkmanoeuvre

De Misstraat in Lier is vanmiddag een tijdje afgesloten geweest voor het verkeer. Een tractor met oplegger was er gekanteld na een uitwijkmanoeuvre. Er vielen geen gewonden.
De tractor moest eerst worden rechtgezet alvorens de takelwagen hem kon takelen. Ook de personenwagen moest getakeld worden.
Tim Van der Zeypen De tractor moest eerst worden rechtgezet alvorens de takelwagen hem kon takelen. Ook de personenwagen moest getakeld worden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12.30 uur. De bestuurder van een tractor met oplegger reed op dat moment in de richting van Berlaar. In de Misstraat moest de chauffeur plots uitwijken. “Een voorligger reed de parkeerstrook langs de weg op en wilde vermoedelijk een ‘u-bocht’ maken”, zegt de bestuurder. “Ik heb hem nog proberen te ontwijken maar door het uitvoeren van dat manoeuvre, is mijn tractor op zijn zij beland.” Een aanrijding kon niet meer worden vermeden. Beide voertuigen raakten beschadigd. In de personenwagen zaten twee personen. Zij raakten net zoals de bestuurder van de tractor niet gewond. “Maar het was wel best schrikken”, besluit de man.

Zon

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. De lokale politie van Lier onderzoekt het ongeval. Vermoedelijk ligt de laagstaande zon aan de basis van het ongeval. Hierdoor had de voorligger de tractor allicht niet of te laat opgemerkt. De Misstraat werd na het ongeval afgesloten voor het verkeer. “Omwille van de takelwerken”, legt politiewoordvoerster Magalie Derboven uit. “Tussen de Aarschotsesteenweg (N10) en de Hellegatstraat in Berlaar moest het verkeer een omleiding volgen. Enkel buurtbewoners mochten er nog langs.” Een speciale takelwagen moest ter plaatse komen om de tractor opnieuw recht te zetten. Ook de personenwagen werd getakeld. Omstreeks 15 uur werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

De politie onderzoekt nu hoe het ongeval is kunnen gebeuren.
Tim Van der Zeypen De politie onderzoekt nu hoe het ongeval is kunnen gebeuren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.