Topper Nuance krijgt nog half punt meer

GAULT&MILLAU GEEFT STADSBISTRO SALTO! METEEN PUNTEN

Chef-kok Thierry Theys met het hele team van restaurant Nuance. Dat is gevestigd in de Kiliaanstraat, in het centrum van Duffel.
Foto Marc Aerts Chef-kok Thierry Theys met het hele team van restaurant Nuance. Dat is gevestigd in de Kiliaanstraat, in het centrum van Duffel.
Stadsbistro Salto! uit Lier heeft amper een jaar nodig gehad om zich tot in de Gault&Millau-gids te werken. De zaak in de Rechtestraat opende in november 2016 de deuren en werd door de gids beloond met een 13 op 20. Nuance in Duffel ontving de hoogste score van onze regio: 17,5 op 20.

De anonieme inspecteurs van de gids hebben het afgelopen jaar in het gezelschap van hun smaakpapillen meer dan 1.280 restaurants bezocht en gerecenseerd.


Een van die inspecteurs nam plaats op één van de 35 stoelen van Stadsbistro Salto! in de Lierse Rechtestraat. Zaakvoerders Joris Duys (36) en Natania Van de Schoor (27) wisten de inspecteur te overtuigen en werden beloond met een score van 13 op 20.

Natania en Joris van bistro Salto! met Matteo en Mauro.
Aerts Natania en Joris van bistro Salto! met Matteo en Mauro.

Gekrulde Zinnen

"Dit komt heel onverwacht. Niet dat we er op zaten te hopen, maar een officiële erkenning is altijd mooi. Zeker nu we nog geen twee weken geleden de eerste verjaardag van Salto! mochten vieren", reageert Joris, die eerder in hartje Lier achter de kookpotten van zijn gastronomisch restaurant Gekrulde Zinnen stond. Het leverde hem alleen maar mooie commentaren op in de Michelingids. "Verschillende gangen, grote tafels en passende wijnen; we voelden aan dat daar geen rek meer opzat. Daarom hebben we het over een andere boeg gegooid en spelen we meer in op de beleving van het tafelen. Het is opvallend dat we in die elf jaar met Gekrulde Zinnen de Gault&Millau-gids niet hebben gehaald en nu met Salto! in ons eerste jaar wel een score krijgen. We zijn hier heel tevreden over, maar uiteraard blijft de mening van de klant nog steeds het allerbelangrijkste."


Met Stadsbistro Salto! telt Lier drie restaurants die vermeldt staan in de Gault&Millau-gids; Numerus Clausus en Petit Cuistot kregen allebei een 14. Mechelen telt zes vermeldingen. Maar voor de hoogste scores in onze regio moet je niet in de steden zijn.


Pastorale in Reet ontving net als vorig jaar 17 op 20. Hun collega's van Nuance in Duffel deden het zelfs nog beter en stegen dit jaar naar 17,5 op 20, een half puntje meer dan in de vorige gids. "17,5 op 20 is ons hoogste resultaat tot nu toe, maar we willen nog steeds verbeteren. Deze score is uiteraard iets om trots op te zijn en een beloning voor ons team", zegt chef-kok Thierry Theys.


Maar net als in Lier is het vooral de mening van de klant, en niet die van de inspecteur, die telt. "Ik ben heel fier dat ik kan zeggen dat Nuance de hoogste score heeft in de Mechelse regio, maar dat is niet echt mijn stimulans. Wij koken vooral voor onze gasten."


Bekijk het overzicht per provincie op onze website: www.hln.be/gaultmillau