Toneelkring Arlecchino waagt zich aan Shakespeares Hamlet

Arlecchino repeteert voor Hamlet.
Klaas De Scheirder Arlecchino repeteert voor Hamlet.
Op zaterdag 1 februari gaat de nieuwste productie van de Lierse toneelkring Arlecchino in première. Deze keer waagt Arlecchino zich aan Hamlet, het bekende toneelstuk van William Shakespeare. Piet Arfeuille bewerkte het stuk.

Het verhaal van Hamlet is bekend. Twee maanden na het overlijden van de Deense koning Hamlet senior hertrouwt zijn weduwe Gertrude met Claudius, broer van de overleden vorst. Het nieuwe koningspaar schranst en zwelgt, terwijl prins Hamlet junior – zoon van de betreurde koning – rouwt en walgt. Hij is vastbesloten de waarheid achter zijn vaders dood naar boven te brengen.

Arlecchino repeteert voor Hamlet.
Klaas De Scheirder Arlecchino repeteert voor Hamlet.

De regie is in handen van Ward Bal. De cast bestaat uit Bart Van Nieuwenhove, Benjamin Torfs, Céleste Verbueken, Charly Vandenborre, Elien Kevelaerts, Felix De Koninck, Juleke Cole, Kaatje Peeters, Tuur Ceulemans, Willemie Quaeyhaegens en (de stem van) Johan De Paepe.

Er zijn voorstellingen op 1, 7, 8, 13, 14, 15, 17, 21, 22 februari 2020 in theaterzaal De Marollen (Bril 6, telkens om 20.30 uur). De toegangsprijs bedraagt twaalf euro. Meer info op www.arlecchinolier.be