Superette Ninette geeft oude knuffels tweede leven als handtas

Veronique Van Handenhove van Superette Ninette geeft pluchen knuffels een tweede leven als handtas.
David Legreve Veronique Van Handenhove van Superette Ninette geeft pluchen knuffels een tweede leven als handtas.

Geschenkenwinkel Superette Ninette in de Lierse Kantstraat lanceert morgen een originele reeks (kinder)handtasjes. Winkeluitbaatster Veronique Van Handenhove toverde daarvoor oude knuffels om tot schattige ‘sacochen’.

“Onlangs hield ik bij mij thuis een grote schoonmaak en daarbij stootte ik op een berg oude knuffels van mijn twee dochters, die nu 20 en 18 zijn”, opent Veronique Van Handenhove. “Omdat ik niet graag zomaar dingen weggooi, begon ik na te denken hoe ik die knuffels een tweede leven kon geven. Zo ontstond het idee om er leuke kinderhandtasjes van te maken. Vooral de ‘vitamineknuffels’ die je vroeger kon sparen in de supermarkt zijn bijzonder geschikt voor zo’n transformatie. Maar ook heel wat andere knuffels zijn perfect ‘om te bouwen’. Tijdens het productieproces wordt de vulling verwijderd, maar die gebruik ik later dan weer om zelfgemaakte kussens mee op te vullen.”

Superette Ninette biedt de kuffelhandtassen aan tegen 35 euro per stuk. Mensen die zelf een oude knuffel aanleveren, kunnen die ook door Veronique laten omvormen tot handtas. “Het is een behoorlijk arbeidsintensieve klus, maar ik beleef er veel plezier aan”, besluit Veronique. Meer info op www.superetteninette.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.