Succes eerste Mega Kerstjump doet dromen van meer

De eerste Mega Indoor Kerstjump was een megasucces.
Marc Aerts De eerste Mega Indoor Kerstjump was een megasucces.
De allereerste Mega Indoor Kerstjump in de Lierse sporthal De Komeet werd een megasucces. Dik vijfhonderd kinderen tussen drie en twaalf jaar kwamen zich donderdag uitleven op de vele springkastelen die er stonden opgesteld. Mogelijk komt er volgend jaar een dubbel zo grote editie.

Mechelen heeft dezer dagen zijn Kerstjumping, Lier had donderdag zijn Kerstjump, een springkastelenfestival dat werd georganiseerd door de stedelijke jeugd- en sportdienst. “Zonder overdrijven mogen we zeggen dat deze allereerste editie een voltreffer was”, zegt Liers schepen van Jeugd Rik Verwaest (N-VA). “Tussen 15 en 16 uur hebben we jammer genoeg zelfs kinderen moeten weigeren. Eigenlijk waren er enkel kaarten verkrijgbaar in voorverkoop, maar desondanks boden heel wat ouders zich vandaag met hun kindjes aan zonder dat ze een ticket hadden. We hebben zo veel mogelijk volk alsnog binnengelaten, maar voor het comfort en de veiligheid moesten we op een gegeven moment toch kinderen de toegang ontzeggen. Hoe spijtig ook: het kon niet anders.” Gezien de instant-populariteit van het evenement durft schepen Verwaest voor 2019 al groter dromen. “Over een jaar zal ook onze tweede stedelijke sporthal, aan het Atheneum, klaar zijn. Misschien kunnen we dan op twee plaatsen tegelijk springen. Het is zeker iets dat we intern zullen bekijken”, besluit Verwaest.

Volgend jaar komt er misschien een dubbel zo grote editie.
Marc Aerts Volgend jaar komt er misschien een dubbel zo grote editie.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.