Steinerschool start crowdfunding om extra klassen te helpen financieren

Johannes Barkmeijer in één van de nieuwe lokalen van de Lierse Steinerschool.
David Legreve Johannes Barkmeijer in één van de nieuwe lokalen van de Lierse Steinerschool.

De Lierse Steinerschool is met een crowdfundingactie begonnen om de opstart van twee bijkomende klassen in haar middelbareonderwijsafdeling te helpen financieren. In totaal zoekt men 200.000 euro. De crowdfunding is trouwens ietwat atypisch, want er wordt niet gevraagd om geld te schenken, maar om geld (renteloos) uit te lenen.

Aan het begin van dit schooljaar nam de Steinerschool in de Mallekotstraat twee gloednieuwe lokalen in gebruik. Het gaat om extra ruimtes voor de BSO- en ASO-afdeling. Los van de bouwkosten moet de Steinerschool in de eerste twee jaar ook de werkingskosten voor deze bijkomende klassen dragen. Onder andere de verloning van de extra leerkrachten die nu nodig zijn vallen daaronder. Pas na twee jaar komt de Vlaamse regering daarin tussen.

“We hebben een gezond financieel plan, maar tegelijk geen eindeloze middelen”, vertelt Johannes Barkmeijer van de Steinerschool. “Daarom moeten we creatief zijn. We organiseerden al allerlei evenementen om geld in het laatje te brengen en nu dus ook een crowdfunding.”

Die crowdfunding wordt mede op poten gezet door SoCrowd, een online platform dat zich achter projecten van algemeen nut schaart. “We vragen niet dat de mensen ons geld geven, maar dat ze ons geld lenen, weliswaar zonder dat ze er achteraf rente op ontvangen”, legt Johannes Barkmeijer uit. “Dat is goedkoper dan bij een bank te gaan lenen.”

Voor elke euro die de Steinerschool aanbrengt, doet SoCrowd er twee bovenop. Die inbreng komt onder andere van sympathiserende bedrijven. Tot nu toe verzamelde de Steinerschool 12.100 euro. Wie ook een steentje wil bijdragen kan dat doen via www.socrowd.be/projecten/uitbreiding-middenbouw-steinerschool-lier/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.