Stedelijke nieuwjaarsrecepties leveren zeshonderd euro op voor twee goede doelen

Gemeentehuis Lier.
Kristof De Cnodder Gemeentehuis Lier.
De stedelijke nieuwjaarsrecepties in Lier en Koningshooikt hebben onrechtstreeks zeshonderd euro opgebracht voor het goede doel. Het geld is afkomstig van burgers die de waarborg voor hun herbruikbare beker wegschonken.

Op zondagen 5 en 19 januari trakteerde de stad Lier de inwoners van Lier en deelgemeente Koningshooikt op een hapje en een drankje ter gelegenheid van het nieuwe jaar. Daarbij werd voor het eerst drank geschonken uit herbruikbare bekers, een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpbekers. Wie een drankje bestelde, moest wel eerst één euro waarborg voor zijn beker betalen. Na de receptie konden de deelnemers hun beker dan inruilen tegen de eerder betaalde euro. Een zeshonderdtal Lierenaars en Hooiktenaren besliste echter om die euro in een collectebus voor het goede doel te deponeren.

Het stadsbestuur gaat nu vierhonderd euro doorstorten naar de vzw achter sociale kruidenier ’t Hofke en sociaal restaurant Kome Nete. Tweehonderd euro gaat naar de vzw Ons Steentje, die ondersteuning biedt aan ouders van kinderen met een levensbedreigende ziekte.