Staking bij Van Hool duurt (minstens) verder tot einde van de week

De staking bij Van Hool duurt nog minstens twee dagen voort.
David Legreve De staking bij Van Hool duurt nog minstens twee dagen voort.

De staking bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt gaat onverminderd verder. Ook vandaag en morgen wordt er bij Van Hool niet gewerkt, zo bevestigt ons de socialistische vakbond ABVV.

De nationale stakingsdag zit er op, maar dat betekent niet dat bij Van Hool het werk wordt hervat. Een groot deel van het personeel voert al sinds dinsdag actie en vanochtend vroeg werd beslist om die actie gedurende de rest van de werkweek verder te zetten.

Gisteren hielden de vakbonden al piket aan de poorten.
Marc Aerts Gisteren hielden de vakbonden al piket aan de poorten.

Bij het personeel heerst er onvrede omdat één afdeling (de dienst na verkoop) recent een opslag kreeg van één euro per uur en de andere afdelingen niet. Volgens de directie is de loonsverhoging voor de dienst na verkoop een weloverwogen beslissing, omdat die afdeling de jongste jaren aan gewicht won binnen het bedrijf. Heel wat andere werknemers voelen zich nu echter benadeeld.

Momenteel lijkt er weinig tot geen toenadering te zijn tussen de verschillende partijen en dus wordt er verder gestaakt. Gisteren kwam slechts vier procent van de in totaal 2.900 arbeiders opdagen. Wellicht zal dat cijfer ook in de rest van de week niet veel hoger liggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.