Stadspark niet langer oase van rust

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN LIER

Alleen al afgelopen zomer vonden er in het Stadspark tal van evenementen plaats. Omwonenden spreken van geluidsoverlast.
Marc Aerts Alleen al afgelopen zomer vonden er in het Stadspark tal van evenementen plaats. Omwonenden spreken van geluidsoverlast.
Vroeger was het Stadspark een oase van rust in het centrum, maar de laatste tijd strijken er hoe langer hoe meer muziek- en foodtruckfestivals en standjes neer. De bewoners aan de Netelaan zijn niet te spreken over de geluidsoverlast.

In 2015 legde schepen Rik Verwaest naast het Stadspark een evenementenweide aan. Dit was meteen een doorn in het oog van horeca op de Grote Markt. Die wil dat evenementen op de Grote Markt gehouden worden zoals eerder werd beloofd. In het Stadspark en op de evenementenweide waren er afgelopen zomer tal van muziek- en foodtruckfestivals, wijnfeesten, Sfinks Mundial, zomerbars, films en allerlei. "Een groot succes", zegt schepen Rik Verwaest. Bewoners er recht tegenover aan de Netelaan konden er nochtans niet mee lachen en belden de politie voor geluidsoverlast. De evenementenweide zorgde afgelopen jaren ook voor andere problemen. De weide ligt pal naast de Nete in zeer drassig gebied en werd in 2015 aangelegd voor 55.130 euro. "De grond werd verstevigd, drainage voorzien en nutsvoorzieningen geïnstalleerd en verbeteringen aangebracht voor 1.350 euro. Het driejaarlijks prikken van de toplaag kostte 1.080 euro per jaar. Dit zorgde voor een gevoelige verbetering van de graskwaliteit en een drogere grasmat. De verharding aan de ingang en aanrijstrook voor rollend materiaal bedraagt 45.800 euro. In totaal kost het droog houden van de weide al 105.520 euro", volgens Rik Verwaest.

"Problemen slepen aan"

"Omdat de evenementenweide er zo slecht bij lag kon zelfs de Duck Race van Rotary Lier in mei niet plaatsvinden. Waarom centen uitgeven aan een drassige weide waar de problemen blijven aanslepen terwijl we een prachtig, groot en leeg marktplein hebben?", zegt Marcel Taelman van Hart voor de Burger. (WAE)