Stad Lier dankt soldaten voor inzet bij terreurbestrijding

Het Bataljon Artillerie van Brasschaat werd in peterstad Lier gehuldigd voor zijn inzet in de bestrijding van terreur.
David Legreve Het Bataljon Artillerie van Brasschaat werd in peterstad Lier gehuldigd voor zijn inzet in de bestrijding van terreur.

De Grote Markt van Lier ontving vanmiddag enkele tientallen militairen van het Bataljon Artillerie uit Brasschaat. Lier is peterstad van het bataljon en het stadsbestuur wou de soldaten bedanken voor hun recente inzet in de strijd tegen terreur.

In het kader van de terreurbestrijding vonden in ons land in de voorbije jaren twee militaire operaties plaats: ‘Operation Vigilant Guardian’ en ‘Operation Spring Guardian’. Daarbij werden telkens soldaten ingezet om openbare plaatsen te helpen beveiligen. Ook het Bataljon Artillerie van Brasschaat leverde de nodige manschappen.

De betrokkenen kregen een dankwoord van Liers burgemeester Frank Boogaerts en een medaille uit handen van enkele Lierenaars. Aansluitend werd ook een minuut stilte gehouden voor de 252 Belgische militairen die om het leven kwamen bij humanitaire en vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Liers burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) richtte een woord van dank aan de militairen.
David Legreve Liers burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) richtte een woord van dank aan de militairen.
De soldaten hadden veel bekijks op de Grote Markt.
David Legreve De soldaten hadden veel bekijks op de Grote Markt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.