Slechts één bezwaar tegen nieuwe bouwaanvraag La Rocca site

Het La Rocca gebouw. Eigenaar Wim Van Ouytsel wil de site een nieuwe invulling geven.
Marc Aerts Het La Rocca gebouw. Eigenaar Wim Van Ouytsel wil de site een nieuwe invulling geven.

Het openbaar onderzoek omtrent de nieuwe invulling van de La Rocca site aan de Antwerpsesteenweg heeft slechts één bezwaarschrift opgeleverd. Eigenaar Wim Van Ouytsel heeft plannen om de legendarische dancing te slopen en in de plaats twee baanwinkels met daarboven twee evenementenzalen te bouwen. Binnenkort buigt het Lierse schepencollege zich opnieuw over het dossier.

Een eerdere bouwaanvraag werd begin vorig jaar afgewezen door stad en provincie. Er waren toen onder andere opmerkingen over de te smalle aanrijroute voor de hulpdiensten en het gebrek aan parkeerplaatsen. Daarop kwam een aangepaste aanvraag, die rekening hield met deze opmerkingen. Tijdens het openbaar onderzoek, dat vorige week afliep, tekende slechts één iemand bezwaar aan. De originele aanvraag kreeg destijds meer weerstand: toen dienden tien mensen een bezwaarschriften in. Of de herwerkte plannen nu wél groen licht krijgen zal in principe over enkele weken duidelijk worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.