Schroothandelaar vindt mortier uit Tweede Wereldoorlog

De aangetroffen mortier
Lokale Politie van Lier De aangetroffen mortier
Een schroothandelaar in de Ondernemersstraat in Lier heeft vanochtend een mortier uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

De handelaar in oude metalen verwittigde meteen de hulpdiensten. Naast de Lierse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland kwam ook de lokale politie van Lier ter plaatse. “Er werd een veiligheidsperimeter van zo’n tweehonderd meter ingesteld en een zestal personen van naastgelegen bedrijven werden tijdelijk geëvacueerd”, vertelt politiewoordvoerder Magalie Derboven. Ook ontmijningsdienst DOVO van het Belgische leger werd verwittigd en kwam ter plaatse.

Na controle werd het tuig van zo’n 45 centimeter groot van Britse makelij meegenomen naar de kazerne van DOVO zodat het later kan worden vernietigd. Kort voor de middag werd de perimeter afgeblazen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Balen

    Jan Van Balen Dit is geen mortier maar wel een mortier granaat. Groot verschil. Het ene dient om het andere af te vuren.