Schepencollege weigert bouwvergunning Villa Castel Vera

Het schepencollege heeft de vergunning voor de verbouwing en nieuwbouw in de tuin van Villa Castel Vera, geweigerd. Ook Het Agentschap voor Onroerend Erfgoed gaf een negatief advies. De buurt was fel gekant tegen het plan en diende 124 bezwaren in en 372 buurtbewoners ondertekenden de petitie.


De buurt was in rep en roer toen ze enkele maanden geleden de plannen vernam. Villa Castel Vera stond een tijd leeg en werd opgekocht door bouwondernemer Invest Lier die een bouwaanvraag indiende en waarvoor een openbaar onderzoek liep. "Villa Castel Vera is meer dan 100 jaar en staat op de lijst van waardevol erfgoed. Bouwpromotoren willen de villa ombouwen tot 5 appartementen. In de tuin zouden nog eens 12 appartementen komen waardoor prachtige bomen geveld worden. Wij zijn daar tegen omdat het prachtige zicht geschaad wordt en de villa van de hand is van de beroemde Lierse architect Eduard Careels", zegt één van de buurtbewoners Katleen Verbeeck.


Het schepencollege weigerde de vergunning af te leveren omdat de perceelsbezetting te groot is. Onroerend Erfgoed is gekant tegen de sloop van de villa.