Ringenhofwijk verzamelt 252 handtekeningen tegen bouwproject met 61 flats

Een toekomstbeeld van het geplande bouwproject.
Foto Legreve Een toekomstbeeld van het geplande bouwproject.
Bewoners van de Ringenhofwijk hebben een bezwaarschrift met 252 handtekeningen ingediend tegen de komst van 61 flats en 85 ondergrondse parkeerplaatsen. "We vrezen voor de verkeersveiligheid en wateroverlast", klinkt het.

Hooyberghs Projectontwikkelingen uit Arendonk wil aan de Ringenhofweg 61 appartementen optrekken, met een ondergrondse parking voor 85 auto's. In de buurt wordt ook nog eens een parking voor landschapspark Pallieter gepland. Maar de omwonenden protesteren fel. "We stellen vast dat de stad Lier de jongste jaren elk stukje grond wil volbouwen met bunkers, zonder enige toekomstvisie en zonder rekening te houden met reeds bestaande problemen in de bewuste wijken", zegt buurtbewoner Remco Schevenels. "Het behalen van quota staat blijkbaar boven de leefbaarheid en draagkracht van de wijken. De Ringenhofwijk wordt vooral ontsloten door de Rode Kruislaan, waar basisschool Pullaar gevestigd is. Wij vrezen dan ook voor de veiligheid van zwakke weggebruikers, want de bouw van zo'n project brengt een extra verkeersstroom met zich mee die onze wijk niet aankan."

Wateroverlast

Voorts vrezen de bewoners uit de Onze-Lieve-Vrouwestraat voor inkijk in hun tuinen en woningen. "En dan is er nog de wateroverlast, die nog erger zal worden", klinkt het. "Nu is er bij hevige regenval al zware overlast in lager gelegen delen van de Ringenhofwijk. Straten en kelders lopen er onder water doordat de riolering onvoldoende capaciteit heeft. Die problemen zullen alleen maar toenemen als hier nog eens 61 appartementen gebouwd worden. We eisen dat de stad die problemen eerst aanpakt, alvorens er sprake kan zijn van extra woningen."


Het schepencollege zal zich nu over de bezwaarschriften buigen.


(WAE)