Patiëntjes Heilig-Hartziekenhuis kunnen voortaan ontspannen in ‘pipowagen’

Kiwanis Lier Twee Neten schonk vandaag een zogenaamde 'pipowagen' aan het Heilig-Hartziekenhuis.
RV Kiwanis Lier Twee Neten schonk vandaag een zogenaamde 'pipowagen' aan het Heilig-Hartziekenhuis.

Het Lierse Heilig-Hartziekenhuis mocht dinsdag een zogenaamde ‘pipowagen’ in ontvangst nemen uit handen van serviceclub Kiwanis Lier Twee Neten. De pipowagen is een woonwagen die werd omgebouwd tot een mooie rust- en ontspanningsruimte voor de patiëntjes uit de afdeling pediatrie. “Hier kunnen ze de dagelijkse ziekenhuiswerkelijkheid even achter zich laten.”

Kiwanis Lier Twee Neten nam in het verleden al een paar initiatieven om de kinderafdeling van het Heilig-Hartziekenhuis op te vrolijken. Zo werden er in de gangen naar de operatiezaal bijvoorbeeld enkele kleurrijke tekeningen aangebracht. Nu komt daar dus een pipowagen bij. De bedoeling is dat de zorgclown die het ziekenhuis een tijdje geleden in dienst nam van de pipowagen een ‘magische’ plek maakt, waar de kinderen hun medische zorgen even kunnen vergeten. Kiwanis zamelde ongeveer 12.000 euro in voor de financiering van dit project. Sinds vandaag staat de wagen op de parking van het ziekenhuis.

“Dit is een droom die uitkomt. In deze prachtig ingerichte woonwagen kunnen we op ons gemakje samen spelen met de kleinste patiëntjes. Hier kunnen de kinderen weer even helemaal kind zijn, zonder te veel te moeten denken aan de dagelijkse ziekenhuiswerkelijkheid”, zegt Leen Hendrickx van Zorgclowns en co, een vzw die clowns op pad stuurt om kinderen in moeilijke situaties afleiding te brengen.

Ook Brigitte Reyntjens, zorgcoördinator van het ziekenhuis, is opgetogen over de nieuwste aanwinst: “De effecten van een clownbezoek zijn niet te onderschatten: lachen brengt zuurstof naar het lichaam en de organen. Het werkt stressverlagend, wat de algehele weerstand vergroot. Kindjes die er nood aan hebben, kunnen nu ook even weg van hun ziekenhuisbed om een fris hoofd te halen. Wij zijn Kiwanis Lier Twee Neten heel erg dankbaar voor deze gulle gift.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.