Pallietertunnel kampt na jaar al met waterinsijpeling

De Pallietertunnel is vandaag dicht tussen 9 en 15 uur om het probleem te onderzoeken.
Legreve De Pallietertunnel is vandaag dicht tussen 9 en 15 uur om het probleem te onderzoeken.
Vandaag wordt de Pallietertunnel van 9 tot 15 uur in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Reden is waterinsijpeling in de tunnel die nog maar net een jaar geleden geopend werd en waarin Vlaanderen bijna 8 miljoen euro investeerde.

Het kruispunt van de Ring met de Mechelsesteenweg was één van de zwartste punten van Lier. Om het kruispunt veiliger te maken kwam er een volledig nieuw kruispunt met de Pallietertunnel. Nadat de werken startten in augustus 2014, werd de tunnel feestelijk ingehuldigd op 17 april 2016. Een jaar later moet die al uitzonderlijk dicht omdat er water insijpelt.

Open tijdens spits

"Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal een grondige inspectie van de tunnelwanden uitvoeren. Hier en daar is er beperkte waterinsijpeling langs de wanden vastgesteld en om de oorzaak hiervan te achterhalen is een inspectie van de tunnelkokers noodzakelijk. Vermoedelijk gaat het om regen- of grondwater dat niet correct wordt afgevoerd. Om de precieze oorzaak hiervan te kunnen achterhalen is een visuele controle van de tunnel en de tunnelwanden noodzakelijk. AWV wil zo meer zicht krijgen op de omvang van het probleem, de oorzaak en eventuele maatregelen", legt woordvoerder Jef Schoenmaekers uit. Om de hinder voor het verkeer te beperken, blijft de tunnel tijdens de ochtend- en avondspits wel open. De tunnel is afgesloten tussen 9 en 15 uur. Het verkeer op de Ring van Lier wordt ter hoogte van het kruispunt met de N14 tijdelijk bovengronds omgeleid. (WAE)